Onnistu videokampanjassasi sosiaalisessa mediassa

Teimme asiakkaallemme yhteishakuun liittyvän markkinointikampanjan sosiaaliseen mediaan kevään aikana. Kampanja oli menestys haluan nyt kertoa myös teille, miksi ja miten case onnistui yli asiakkaan odotusten.

Kohderyhmä ja sen tunteminen

Jos haluat tehdä vaikuttavaa sisältöä sosiaalisessa mediassa, tiedä tarkkaan kenelle ja miksi markkinoit. Asiakkaamme oli SASKY (Sastamalan koulutuskuntayhtymä), joka halusi markkinoida koulutusohjelmiaan nuorille yhteishaun vuoksi. Kohderyhmä oli siis rajattu tarkkaan. Kohteenamme tässä olivat juuri nuoret, ei heidän vanhempansa, opot, yhteiskunta tai kaikki edellä mainitut + paljon muita . Kun kohderyhmä on tiedossa, on tunnettava kohderyhmän tavat käyttää sosiaalista mediaa, sekä heidän käyttämänsä kanavat. Tähän suosittelen tutkimuksiin perehtymistä tai niiden omaa toteutusta. Älä arvaa, vaan tiedä.

Koska olen aiemmin itse tutkinut omassa lopputyössäni juuri opiskelijamarkkinointia sekä yliopiston brändinrakennusta sosiaalisessa mediassa, aiheesta oli meillä tietoa pitkältä ajalta jo ennestään.

Kanavastrategia

Toimimme rajatussa aika- ja resurssiraamissa. Tällä kertaa meillä oli vain muutamia viikkoja aikaa saada tuloksia aikaan. Päädyimme siksikin kaikista vaihtoehdoista markkinoinnilliseen videosisältöön keskustelevan yhteisön rakentamisen sijasta.

Sisältö kohderyhmän mukaiseksi

Toteutimme videosisällön yhdessä SASKYn opiskelijoiden kanssa. Olimme toki jo ennalta plannerin ja kuvaajan kanssa pohtineet, mitä ehdotamme nuorille, mutta he saivat olla mukana prosessissa suunnittelusta toteutukseen. Lisäksi käytimme hyvin paljon aikaa siihen, että tutustuimme kohderyhmän suosikkisisältöihin sosiaalisessa mediassa. Tuloksena toteutimme tämän videon

 

 

Kävimme kuvaamassa koko pätkän yhdellä kameralla ja pyrimme nimenomaan siihen sisältöön ja laatuun, jota nuoret eniten kuluttavat, emme mainosmateriaaliin. Videohan oli nuorelta toiselle idealla: mitä sinä aiot tehdä tulevaisuudessa. Emme myöskään käyttäneet ammattinäyttelijöitä, vaan videossa esiintyvät SASKYn opiskelijat ja suurin osa pätkistä on itse asiassa otettu ns. ”kuvaustauoilla”, kun tunnelma oli rennoimmillaan. Hauskimmat ideat myös nousivat nuorten keskinäisistä pelleilyistä, jotka sitten päätimme muitta mutkitta toteuttaa.

Vertailun vuoksi tällä kampanjalla maksetun kontaktin hinta oli 2 senttiä /katsoja. Ja video levisi myös orgaanisesti, palautetta asiakkaallemme enemmän kuin he olisivat ikinä osanneet aavistaa. Olen kevään aikana ostanut ja kohdentanut mainostilaa myös meille valmiiksi annetuille (yleensä mainostoimistojen tuottamille elokuvamaisille mainosvideon näköisille) sisällölle ja hinta kontaktia kohti on ollut moninkertainen.

Kohdentaminen ja verkkojakelu

YouTube on täynnä jopa suuryritysten tuottamia ihan hyviä videioita, joita on katsonut alle 10 henkeä. Tämä herättää samalla asiaan sinänsä liittymättömän kysymyksen, että jos firmassa on 10 000 työntekijää ja henkilöstövideota on katsonut 5 henkeä, mikä on vialla yleisesti yrityksen ilmapiirissä.

Älä siis vain jaa videotasi, vaan markkinoi sitä. Muista SEO, Otsikoi videosi tarkkaan hakusanoille, liitä siihen metatagit joilla video myös löytyy, Jaa sisältöäsi somessa, käytä työntekijälähettiläitä ja osta myös maksettua mainostilaa tarkasti kohdentaen. Vaikka monet sisältömarkkinoijat vannovat vain ansaitun näkyvyyden nimeen, on kylmä fakta se, että vaikka sisältösi olisi kuinka hyvää, ei sitä edes asiasta kiinnostuneet välttämättä näe, jos et osta näkyvyyttä. Tätäkin voi tehdä asiakkaita ärsyttämättä. Osta siis näkyvyyttä vain asiastasi kiinnostuneiden näkökenttään.

Mittaaminen ja säätäminen

Aina kohderyhmään ei kolahda tai tapahtuu muuta yllättävää, muista myös käydä katsomassa kampanjaasi päivittäin ja tekemässä tarvittavat muutokset kohdennuksiin, kanavalisäykset tarpeen mukaan ja muut toimenpiteet.

Asiakkaamme sai videolleen lähes miljoona näyttöä ja 70 000 katsojaa kahden viikon kampanjan aikana kahden eri videotilin yhteenlaskettuina katselumäärinä. Kampanjan CPV:ksi (Cost per View) muodostui 0,02 euroa.

Kokonaisuudessaan kampanja toteutettiin varsin edullisesti hyvin tuloksin uskomme voivamme tehdä saman myös sinulle. Ota yhteyttä, niin tulen mielelläni kertomaan ehdotukseni siitä, miten sinun kannattaisi näkyä sosiaalisessa mediassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *