Neljä askelta tehokkaampaan somesisältöön

Tuntuuko, että sosiaalisen median sisällöntuotanto ei tuota tuloksia? Tämä neljän kohdan lista auttaa sinua kohti tavoitteitasi paremmin palvelevia päivityksiä. 

Toteuta sosiaalisen median nykytilaselvitys

Nykytilan selvittämiseksi tarvitset vastauksen seuraaviin kysymyksiin.

Missä kanavissa olemme aktiivisesti?

Millaisia tuloksia kanavat tuottavat?

Lisääkö sosiaalinen media liikennettä verkkosivuille tai muualle, jossa palveluihinne voi paremmin tutustua /niitä voi tilata?

Saammeko sosiaalisen median kautta suoraan tai välillisesti liidejä?

Onko verkkosivuillamme yhteydenottolomake, yhteystiedot ja uutiskirjeentilauslomake sivuilla helposti saavutettavissa siellä, mihin somesta tulijat laskeutuvat?

Onko tehdyt sisällöt tällä hetkellä tavoitteellisia?

Tee kohderyhmämäärittely yhdessä myynnin kanssa

 Jotta voit tietää, millaisia sisältöjä sinun pitäisi tehdä, on ensin tiedettävä kenelle puhut. Etsi siksi vastaus seuraaviin kysymyksiin.

Millainen on tavoiteltu asiakaspersoona?

Entä millainen on tavoiteltu sosiaalisen median lähettiläs tai vaikuttaja, jos hän ei ole sama henkilö?

Tässä tehtävässä kannattaa olla mahdollisimman tarkka. On hyvä määritellä ikä, lokaatio, työtehtävä ja kiinnostuksen kohteet. Oleellisin ja tärkein vaihe on selvittää myynniltä se, miksi asiakas lopulta ostaa tuotteen tai palvelun. Mikä on se syy, että hän päätyy juuri meihin?

Määrittele tärkeimmät tavoitteet selkeästi

 On oleellista tietää, halutaanko ensisijaisesti rakentaa brändin tunnettuutta tai viestin peittoa, tehtyjen sisältöjen jakoja ja tykkäyksiä vai kerätä liidejä tai kenties parantaa verkkokaupan konversiota?

Suunnittele sisällöt määriteltyjen teemojen mukaisiksi

 Kun kohderyhmä(t) ja toiminnan tavoitteet on määritelty, alkaa varsinainen sisältöjen suunnittelu. Tätä ennen tulee tietysti määritellä myös kanavat, jotka parhaiten vievät kohti valittuja tavoitteita.

SoMe Studion asiakkaille workshoppaamme yhdessä asiakkaan kanssa strategisiin tavoitteisiin ja markkinoinnin teemoihin tukeutuen kuukausittaiset teemat ja tavoitteet, sekä erilaiset viikkopäivitystyypit, jotka jokainen omalta osaltaan tukevat asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Suunnitellut päivitykset tavoitteittain ja teemoittain pitävät huolen siitä, että kaikki tärkeät osa-alueet nostetaan näkyville riittävän usein halutut kohderyhmät huomioiden.

Päivityksiä hallinnoidaan päivityskalenterin avulla, jossa on aina käsillä seuraavien viikkojen valmiiksi suunnitellut päivitykset sekä seuraavien kuukausien teemat ja sisältöideat. Jotta toiminta pysyy riittävän dynaamisena, on tietysti hyvä myös jättää kalenteriin hieman väljyyttä luoville, hetkessä syntyville, päivityksille arjen tapahtumista ja onnistumisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *